dewandahlia

01 January 2011

senyuman disember

Kalau ditanya bulan apakah yang paling disukai..(ada tak orang nak tanya?)..aku pasti akan menjawab bulan Disember..sebab aku dapat cuti sebulan penuh dengan dibayar gaji dan mungkin akan disertakan dengan bonus..ok,itu harapan.

Memang terlalu indah bulan Disember untuk aku.

Alhamdulillah..masih lagi bernafas dengan nikmatNya selama 25 tahun sejak dilahirkan pada 21 Disember 1985..terima kasih mak!!
Aku paling berangan nak nombor pendaftaran kereta DEE 2112..

21 Disember 2000.Keputusan PMR.

Mahu tak jerit melompat-lompat..budak yang gagal subjek Sains boleh dapat 8A..? akulah itu..hadiah hari jadi untuk diri sendiri..
Rahsianya..jangan lari dari rumah kalau kena marah atau kena bebel dengan mak ayah..ini kena marah lari keluar dengan encik siapa-siapa pergi Lombok..carilah tempat menarik..Australia ke..New Zealand ke..

26 Disember 2009. Bertunang dengan encik suami.
Mulanya tak nak bertunang..tapi, sahaja nak mengikut adat..lagipun kadang-kala encik suami datang bermalam di rumah..jadinya kurang manis..bertunanglah kami dengan jayanya...heheh..

10 Disember 2010. Ijabkabul.
 Alhamdulillah..dengan sekali lafaz..percintaan hampir 6 tahun lamanya terbinalah sebuah masjid yang indah..semoga sentiasa disinari dan dilimpahi kasih sayang..

11 dan 19 Disember. Majlis persandingan.
Merasalah pakai baju lawa-lawa..disolekkan..merasalah semuanya...sekali seumur hidup..hari biasa kalau tiba-tiba pakai gaun pengantin kemaruk sangatlah pula..Alhamdulillah..cuaca pun masa itu sangat menyebelahi..tak panas..tak hujan..


23 Disember. Macam terlupa.
Disebabkan kesibukan aku memang terlupa tarikh keputusan PMR diumumkan..sampailah aku dengar radio dalam kereta..terus aku hubungi Pembantu Pengurusan Murid..dan memang nak melompat dalam kereta! Kelima-lima calon PMR lulus subjek Geografi! Mereka semua dapat D! (banyaknya tanda seru)..Calon pendidikan khas boleh lulus Geografi yang memang bab-bab peta kena mahir...pada aku memang dah cemerlang...dan rezeki mereka itu Allah permudahkan..usaha dan doa mereka Allah makbulkan..kami semua hanya sebagai penyampai..dan pembebel setia..heheh..

 Disember itu telah berlalu. Ia tetap hari yang berganti dengan kenangan.

*salam sayang*

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa..