dewandahlia

07 May 2010

gambar lama

Beberapa hari lepas, dinding Facebook aku dilekatkan dengan beberapa keping gambar lama...memang tersenyum...tergelak..dan ketawa melihat gambar tersebut..memang ada album gambar-gambar masa bersekolah dulu..tapi,tidaklah rajin nak membelek album setiap masa..jadi usaha kawan aku memuatnaik gambar benar-benar mengembalikan nostalgia..

~5 Cekal 2002~Sains Muar~

Ini gambar kelas..waktu prep malam..jam menunjukkan 10.45 malam..ada lagi di sekolah..uish..siang malam di kelas...aku buat apa ye?yang lain belajarlah...aku tidur saja rasanya....hehehe...
2 tahun berada di Sains Muar adalah pengalaman yang mengembirakan..Alhamdulillah,kami bangga dengan pencapaian kami sekarang ini..walau berbeza dunia kerjaya,tapi kami pernah berkongsi kawah nasi yang sama...dengan Facebook,seolah-olah kami semua kembali ke kelas kami..

~nas-dee-feza-kurt~
Yang ini pula gambar kami sepasukan..pasukan bahas Bahasa Melayu Ala Parlimen..piala yang disusun masih tersimpan rapi dalam almari..kenangan berlatih..mencari idea..ke sana ke mari bertanding membawa nama sekolah juga momen yang indah bergelar pelajar sekolah..tapi,cukuplah semasa di sekolah..aku tak menyambungkan bakat berbahas di universiti..rasanya,cukuplah pernah berada dalam dunia cakap asyik nak menang saja..heheh..sekarang ini,cukup dengan menjadi seorang guru pendidikan khas..di dunia yang sangat indah..

Tapi, aku pun tak faham,kenapa murid sekarang ini,asal hari kokurikulum hari Rabu, mereka cabut lari panjat pagar sekolah..mereka tak tahu ke,dengan aktiviti kokurikulum yang disertai,mereka dapat ke sana ke mari..macam kami berempat ini, pertandingan di Johor semua kami masuk,peringkat HKSBP zon selatan dan kebangsaan kami bertanding..dan akhirnya,kami diterbangkan ke Sarawak untuk bertanding..Percuma siap dapat duit poket lagi..! Tak rugi aktif di sekolah..*cukup Cikgu Dahlia,jangan membebel..*

Benar kata orang..sekeping gambar punya seribu macam cerita..itulah kenangan yang terakam dalam bentuk nyata..
 
Gambar tidak pernah berbohong untuk mengatakan yang kita tak pernah melalui saat-saat tersebut..

~salam sayang~


5 comments:

 1. our best moments!!!!!! miss the old daysss...

  ReplyDelete
 2. sangat! setakat sampai hari ini, aku sendiri belum pernah tengok pasukan bahas sekolah aku..heheh..nanti aku rindu kamu semua..:)

  ReplyDelete
 3. suka sgt masa 5 cekal.. semua happy go lucky n cera je kan... rindu la ngan semua...

  ReplyDelete
 4. mestilah paling rindu..main lari-lari pergi dewan makan...nasi lebih...:)

  ReplyDelete
 5. lari2 pi dewan makan siap kena tegur ngan gaseng n the gang nape kita lari2 cm x penah makan hehehehe so sweeeettttt

  ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa..